Slide #1 image

Aldfaer

Dit hoofdstuk bevat 3 handleidingen voor Aldfaer: Één voor starters, één voor gebruikers die net gestart zijn en één voor gebruikers met enige ervaring.

foto toevoegen

Foto's toevoegen

In de handleiding voor gebruikers ziet u o.a. hoe u een foto, tekst, video of geluid kunt koppelen aan een persoon.

Voorouderboom

Bonusrapporten

In de handleiding voor gevorderde gebruikers ziet u o.a. hoe u de Bonusrapporten kunt installeren en gebruiken.

NextPrev

Aldfaer samenvattingen

Aldfaer is een gratis, krachtig, gebruikersvriendelijk en zeer uitgebreid Nederlandstalig Windows-programma voor het vastleggen van alle stamboomgegevens.
Op één overzichtelijk scherm staan de belangrijkste gegevens van de persoon, inclusief de ouders, huwelijken, kinderen, broers en zusters, notities, leeftijd bij belangrijke familiegebeurtenissen en foto's.

U kunt Aldfaer, dat in Nederland in gebruik is bij ongeveer de helft van de genealogen, gratis en zonder registratie downloaden van de website www.aldfaer.net

Ter ondersteuning van de diverse door mij gegeven lezingen, cursussen en workshops, en als hulpmiddel bij genealogische bijeenkomsten en vragen om ondersteuning, heb ik enkele Samenvattingen opgesteld.
Deze zijn in eerste instantie bedoeld voor de deelnemers aan die cursussen en workshops, maar ze zijn ook voor anderen wellicht bruikbaar.

De vier samenvatting omvatten:

A. Samenvatting Starten met Aldfaer 8.
Met name gericht op personen die Aldfaer willen installeren en er mee willen gaan werken. Aan het eind van deze handleiding kunt u alle gegevens in Aldfaer inbrengen.

B.Samenvatting Werken met Aldfaer 8. Gericht op de gebruikers die Aldfaer al geïnstalleerd hebben, maar nog zoeken naar de handigste werkwijze.

C. Samenvatting Meer doen met Aldfaer 8. Gericht op de meer ervaren gebruikers, die ook de andere mogelijkheden van Aldfaer willen leren kennen.

D. Samenvatting Invoegtoepassingen. Gericht op de meer ervaren gebruikers, die gebruik willen maken van de Bonusrapporten en andere door gebruikers ontwikkelde rapporten of die zelf willen maken..

Hulp en ondersteuning

Via Help kunt u een uitgebreide handleiding bereiken. Deze omvat zowel een inhoudsopgave als een trefwoordenregister. Bovendien kunt u zoeken op alle woorden in de tekst.
Gebruik de (contextgevoelige) helpfunctie (F1), waarmee u een directe hulp krijgt met betrekking tot de functies waar u mogelijk mee bezig bent.
Komt u er niet uit, dan vindt u op www.aldfaer.net een forum (Er zijn aparte fora voor o.a. Helpdesk, Website en Sjablonen). Hier kunt u de antwoorden op veel vragen vinden. Ook kunt u zelf vragen stellen (dan is registratie vereist).
Meer hulp is ook te vinden op de Aldfaer-Wiki op www.aldfaer.net.
Lees, ook als u enige ervaring hebt, regelmatig eens een hoofdstuk van Help. U leert er veel van.