Over mezelf en deze website

Mijn naam is Johan van Hassel.

Ik ben gepensioneerd na een werkzame periode van ca 36 jaar bij Philips, waar ik meestal werkzaam was in organisatorische functies zoals Arbeidsanalist, Organisatadviseur, Kwaliteitsmanager, Hoofd Bedrijfsbureau.
Ik vind het leuk om anderen te helpen met de computer, met genealogie en de combinatie daarvan in computergenealogie. Ik heb cursussen voor beginners, over PowerPoint e.d. gegeven, en lezingen over o.a. Open Source en internetgebruik.
Tegenwoordig geef ik lezingen en workshops m.b.t. Aldfaer, een computergenealogieprogramma, en sta ik op inlopen en beurzen voor de Nederlandse Genealogische Vereniging. Daar ben ik ook verder actief bij betrokken.
Ook voor de seniorenvereniging PVGE in Veldhoven ben ik als vrijwilliger werkzaam.

Deze website is enerzijds een weerslag van mijn eigen genealogisch onderzoek, inclusief wat uitgediepte thema's, anderszijds biedt deze website ook de mogelijkheidheid om belangstellenden te helpen met een Stappenplan Genealogie en Handleidingen Aldfaer. Verder kan ik iets laten zien van mijn andere interessegebieden zoals vestingwerken en waterbeheer.