informatie uitwisselingStap 8: Wissel informatie uit.


8.1    Introductie
8.2    Interessante websites


8.1    Introductie

Je bent niet de enige die op zoek is naar informatie over zijn voorouders. Misschien hebben anderen juist die informatie die jij maar niet gevonden krijgt. Of je krijgt de tip voor een zoekplaats waar je nog niet aan gedacht hebt. Er zijn veel mogelijkheden om informatie uit te wisselen, zoals genealogische verenigingen (b.v. NGV), Familiewebsites, Genealogische dagen, Heemkundekringen, etc.

Ook kun je de reeds gevonden gegevens via een Gedcom publiceren op een verzamelsite, die alle gegevens verzamelt en voor jou publiceert. Ook een eigen website is natuurlijk mogelijk. Op deze laatste mogelijkheden zullen we in Stap 10 nader in gaan.
Via de sociale media kunt u met familie of andere onderzoekers contact onderhouden.

8.2    Interessante websites

Nederlandse  Geneologische Vereniging
https://ontdekjouwverhaal.nl/
Grootste Nederlandse genealogische vereniging met ca 27 afdelingen, een eigen tijdschrift, een bibliotheek / onderzoekscentrum in Bunnik, computerondersteuning, plaatselijke bijeenkomsten, cursussen, lezingen, onderlinge ondersteuning.Digitaal lidmaatschap kost € 27/jr, met toezending gedrukt blad € 36/jaar.
Stamboomforum Wie (onder)zoek twie

https://www.stamboomforum.nl/wiezoektwie/
Stamboomforum is en online sociaal netwerk voor genealogen. Gebruikers kunnen in hun profiel vastleggen welke familienamen zijn (onder)zoeken. Deze verzameling heet Wie (onder)zoekt wie? Bevat ca 125.000 familienamen.
Geneanet

https://nl.geneanet.org/
Zoeken naar familienamen, ook buitenland. Het doel van Geneanet is om een overzicht beschikbaar te stellen van alle genealogische gegevens op de wereld. De basis wordt gevormd door genealogische databases. Over de hele wereld stellen mensen hun Gedcom bestanden ter beschikking. Door deze te verwerken maakt Geneanet een overzicht van wie zich met welke familienamen bezighoudt. Via Geneanet kunt u zelf Gedcom bestanden invoeren. U kunt zowel op familienaam als op plaats zoeken. Verder zijn er diverse andere zoekmethodes aanwezig, waarvan u soms alleen gebruik kunt maken tegen betaling. Een van de zoekmethodes is zoeken op echtpaar.
U kunt een melding laten komen per e-mail als een door u op te geven naam is toegevoegd. Meer dan 850 miljoen personen.
Met een eigen forum voor genealogische vragen en discussies.
Stamboomzoeker

https://www.stamboomzoeker.nl/
Website die een zoekmogelijkheid biedt door met één zoekopdracht te zoeken door 15.000 stambomen met 60 miljoen personen. De website bevat zelf dus geen stambomen maar geeft toegang tot websites van anderen.
Stamboomforum
Sociaal netwerk voor stamboomonderzoekers (27 duizend leden) voor hulpvragen, discussie en genealogische evenementen.
Stamboomforum
Sociaal netwerk voor stamboomonderzoekers (27 duizend leden) voor hulpvragen, discussie en genealogische evenementen.
We Relate
https://www.werelate.org/wiki/Main_Page
Wiki die één gezamenlijke database bouwt met nu bijna 3 miljoen unieke personen.
HCC! Genealogie
https://genealogie.hcc.nl/
Website van de interessegroep Genealogie van de HCC. Zoekvragen van anderen bekijken. Nieuws en informatie. Cursus genealogie. Landelijke gebruikersdagen.
Brabants Heem
https://www.brabantsheem.nl/
Brabants Heem is de overkoepelende organisatie van 123 Brabantse Heemkundekringen. Geeft het kwartaalblad De Koerier uit, dat online op de website te lezen is. Heemkundekringen vind je HIER
Google Groups Soc.Genealogy
https://groups.google.com/forum/#!overview
Binnen Google Groups zijn er diverse forum groepen zoals Genealogy.Benelux   Genealogy.German       Genealogy.French    Genealogy.Australia+nz    Genealogy.Miscellaneous   Genealogy Medieval    Genealogy.surnames.German    Genealogy.surnames.Canada
Yahoo Groups
https://groups.yahoo.com/neo
Ook binnen Yahoo Groups zijn er genealogiegroepen uit diverse landen te vinden, b.v.  Genealogie_Nederland   Belgische Genealogie (Frans)   Joodse genealogie      

NAAR BOVEN

NAAR STARTPAGINA STAPPENPLAN
NAAR STAP 7
NAAR STAP 9